Prawdziwy, naturalny smak

Prawdziwy – autentyczny, niesfałszowany [wg Słownika języka polskiego PWN]
Czy znasz smak prawdziwej czekolady? Ciemny, intensywny, wydobyty z głębi ziarna kakaowca, uwodzący, a nawet uzależniający...
Wielkie korporacje produkujące czekoladę na masową skalę dążą do zwiększania zyskowności. W tym celu do ich wyrobów dodawane są aromaty, emulgatory i inne „ulepszacze”. Zdecydowana większość czekolad powstaje z półproduktów, co zmniejsza cenę, ale sprawia, że smak prawdziwego kakao gdzieś zanika...
Jako producent czekolady dbamy aby nasza czekolada była wyrabiana wyłącznie ze składników o najwyższej jakości. Własnoręcznie wybieramy najlepsze ziarna i wytwarzamy z nich miazgę kakaową, do której następnie dodawane są pozostałe surowce. Nasza czekolada to autentyczny, niczym niesfałszowany smak.

Każda tabliczka jest wyjątkowa

Nasza czekolada jest wyrabiana ręcznie w tradycyjny sposób, tak jak przed wiekami. To odróżnia nas od fabryk, w których na wielką skalę produkowane są tony przeciętnej czekolady. W naszej manufakturze wyrabiamy małe ilości czekolady, dzięki czemu każdej tabliczce możemy poświęcić wiele uwagi i troski.
Jesteśmy jedyną manufakturą w Polsce, która z ziaren kakaowca w magiczny sposób tworzy prawdziwą czekoladę. Odbicie naszej pasji można dostrzec w każdym kawałku.

Długoletnie badania naukowe potwierdzają wiele pozytywnych skutków jedzenia czekolady!
Oto kilka interesujących faktów
◗ Czekolada zawiera przeciwutleniacze chroniące nasze komórki przed uszkodzeniami i starzeniem
◗ Podczas jedzenia czekolady wydzielają sie endorfiny, czyli hormony szczęścia.
◗ Zawarte w czekoladzie kakao hamuje rozwój bakterii wytwarzających kwasy, które trawią nasze zęby.
◗ Zastąpienie wysokokalorycznego deseru małą porcją dobrej czekolady pozwala zrzucić nadwagę bez odmawiania sobie słodyczy.
◗ Czekolada jest doskonałym źródłem potasu, żelaza, fosforu, cynku i miedzi.

 

Pragniemy poinformować, że Manufaktura Czekolady Sp. z.o.o podpisała umowę o dofinansowanie projektu „Wzrost konkurencyjności Manufaktury Czekolady Sp. z o.o przez wzbogacenie oferty o nowe i ulepszone produkty” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego w Ramach Priorytetu I „Tworzenie warunków dla rozwoju potencjału innowacyjnego i przedsiębiorczości na Mazowszu” Działania 1.5 „Rozwój przedsiębiorczości” Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013. Wartość całego projektu wynosi 456 487,44 PLN. Inwestycja będzie realizowana w okresie: lipiec 2013 – grudzień 2014.