WARSZTATY CZEKOLADOWE:

Organizujemy warsztaty czekoladowe, które ubawią wszelkiego rodzaju uroczystości, spotkania firmowe, urodziny, wieczory panieńskie, spotkania rodzinne itp.

Warsztaty odbywają się w naszych dwóch czekoladziarniach:

  1. W Warszawie przy ul. Tamka 49, wejście od ul. Ordynackiej
  2. W Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 217

 

Informacja Warszawa: +48 575 111 953 (Paulina)
 
Informcja Łódź:  tel. +48 663 058 198 (Karolina)
 

 

Zapraszamy wszystkie dzieci na warsztaty czekoladowe w każdy weekend o godz. 12:

Warszawa ul. Tamka 49, wejście od ul. Ordynackiej

 

W każdy piątek w listopadzie i grudniu zapraszamy na warsztaty czekoladowo-pralinowe dla par. Druga osoba dostaje od nas 50% zniżki.

 

 
 
Plan warsztatów indywidualnych dla dzieci:
 
1. Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady 100g
2. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady –  od plantacji do tabliczki
3. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika
4. Degustacja ziarna kakao
5. Degustacja 3 rodzajów czekolad
6. Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym
7. Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu 
 
Koszt uczestnika: 40 zł 
Koszt opiekuna: 10 zł ( w cenie, degustacja oraz kubek gorącej czekolady)
Czas trwania: 75 minut
 
Plan warsztatów indywidualnych dla dorosłych:
 
1. Projektowanie własnej tabliczki czekolady 12 dodatkami
2. Pokaz temperowania na blacie granitowym
3. Każdy temperuje czekoladę na własnym blacie granitowym specjalnymi narzędziami
4. Wlewanie gotowej czekolady do foremek
5. Ozdabianie czekolady wg własnego projektu
6. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady –  od plantacji do tabliczki
7. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika
8. Degustacja ziarna kakao
9. Degustacja 3 rodzajów czekolad
10. Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu 
 
Koszt uczestnika: 50 zł
Czas trwania: do 90 minut
 
 
Informacja Warszawa: +48 575 111 953 (Agnieszka)
 
Informcja Łódź:  tel. +48 663 058 198 (Karolina)
 
 
 

Zapraszamy na warsztaty dla szkół i przedszkoli:

Nasze warsztaty czekoladowe prowadzimy dla dzieci już od 3 roku życia. Przyjmujemy grupy od 10 do 25 osób naraz. Warsztaty odbywają się w godzinach od 9 do 19 od poniedziałku do piątku.

Plan warsztatów w Manufakturze Czekolady:
 
1. Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady 100g
2. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady –  od plantacji do tabliczki
3. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika
4. Degustacja ziarna kakao
5. Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym
6. Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu 
7. Konkurs czekoladowy
 
Koszt: 35 zł od osoby + 2 opiekunów na grupę gratis   
 
Zapraszamy na Czekoladowe Randki:
 
 
Plan warsztatów:
 
1. Każdy dostaje własny fartuch czekoladniczy
2. Wspólne robienie masy pralinowej
3. Wykład z pokazem multimedialnym o robieniu pralin
4. Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady mlecznej 100g
5. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady –  od plantacji do tabliczki
6. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika
7. Degustacja ziarna kakao
8. Degustacja 3 rodzajów czekolad
9. Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym
10. Nauka temperowanie czekolady na blacie granitowym profesjonalnymi narzędziami
11. Tworzenie własnej tabliczki zatemperowaną przez siebie czekoladą 100 g
11. Lepienie pralin 20 sztuk
12. Oblewanie pralin zatemperowaną wcześniej czekoladą
13. Ozdabianie pralin owocami, orzeszkami, ciasteczkami
14. Pakowanie pralin
15. Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu 
 
Kawa, herbata, woda gratis.
Czas: 2- 2,5 h
Koszt: 400 zł 

 

 

Plan warsztatów:
 
1. Każdy dostaje własny fartuch czekoladniczy
2. Wspólne robienie masy pralinowej
3. Wykład z pokazem multimedialnym o robieniu pralin
4. Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady mlecznej 100g
5. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady –  od plantacji do tabliczki
6. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika
7. Degustacja ziarna kakao
8. Degustacja 3 rodzajów czekolad
9. Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym
10. Nauka temperowanie czekolady na blacie granitowym profesjonalnymi narzędziami
11. Tworzenie własnej tabliczki zatemperowaną przez siebie czekoladą 100 g
11. Lepienie pralin 20 sztuk
12. Oblewanie pralin zatemperowaną wcześniej czekoladą
13. Ozdabianie pralin owocami, orzeszkami, ciasteczkami
14. Pakowanie pralin
15. Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu 
 
Kawa, herbata, woda gratis.
Czas: 2- 2,5 h
Koszt: 400 zł 
Informacja Warszawa: +48 575 111 953 (Agnieszka)
 
Informcja Łódź:  tel. +48 663 058 198 (Karolina)